Skip to main content

A Sunny Summerday

Een compositie speciaal gemaakt ter gelegenheid van het Jeugdfestival Gelderland. Wilco Moerman schreef dit in opdracht van Musidesk voor jeugdorkesten en slagwerkensembles. 

Wilco Moerman heeft de ingrediënten zomer en vrolijkheid gebruikt voor dit muziekstuk. Je voelt het meteen: Na een periode van regen, grijs en slecht weer ontwaak je en ben je benieuwd wat de dag je zal brengen. Je rekt jezelf uit, slaat de dekens van je af en loopt met een lichte slaaproes naar het raam van je slaapkamer. Je doet de gordijnen open, hoort de vogels ontwaken, de zon komt op en de lucht is strakblauw: dit wordt zeker weten een heerlijke zonnige zomerdag! Beluister hieronder de audiofile.

Het muziekstuk wordt ook door verschillende jeugdorkesten ten gehore bracht op het je Jeugdfestival in Gelderland. 

Beluister A Sunny Summerday

Beluister A Sunny Summerday

Download de partijen

Terug naar alle liedjes

Lees meer …A Sunny Summerday

Orobian Bells

Het muziekstuk Orobian Bells is een ode aan authentieke Italiaanse kerkklokken. Hier beluister je het stuk en vind je de partijen.

Orobian Bells is een reis door de folklorische cultuur van Noord-Italiaanse dorpen. Toen componist Enrico Ferri het stuk schreef, liet hij zich inspireren door de authentieke kerkklokken die je vroeger daar veel op het platteland hoorde.

De klokken vertelden de tijd, kondigden festiviteiten, begrafenissen en andere belangrijkste momenten van het plattelandsleven aan. Kortom: ze speelden een grote rol in het leven van de boeren.

Ferri componeerde het stuk speciaal voor beginnende jeugdorkesten en -ensembles.

Beluister Orobian Bells

Beluister hier

Download de partijen

Terug naar alle liedjes

Lees meer …Orobian Bells

Tintagel Castle

Tintagel is een muziekstuk van Leon Vliex. In opdracht van Musidesk schreef hij voor dit stuk aanvullende partijen, speciaal voor beginnende muzikanten en leerlingen. Zo kunnen zij ook gemakkelijk meespelen! Hier vind je ze.

Het muziekstuk van Leon Vliex is een sfeerimpressie van de ruïnes van het Britse Tintagel Castle, het kasteel,  koning Arthur en zijn magische zwaard. De ruïnes liggen aan de noordkust van Cornwall. Volgens de Engelse schrijver Geoffrey of Monmouth woonde koning Arthur er.

Leerlingen en groot orkest samen

De partijen van Tintagel Castle op deze pagina zijn voor beginnende muzikanten en leerlingen die het stuk mee willen spelen met het ‘groot orkest’. Zodat zij niet alleen tussen hun voorbeelden zitten, maar ook ervaring opdoen.

De partijen zijn per sectie verdeeld. De dirigent of docent kan ze indelen. De gevorderde muzikanten treden dan op als ‘buddy’.

Let op! Je kunt de composities niet uitvoeren met uitsluitend deze extra partijen. Je hebt het origineel ook nodig. Dat kun je  bij ons lenen, zowel fysiek als digitaal via e-Musidesk. Bij Bronsheim Music kun je het kopen.

Download de partijen

Terug naar alle liedjes

Lees meer …Tintagel Castle

De Doe Maar Mee Band

De DMM Band is een project dat muziekverenigingen en scholen verbindt, met als doel ook kinderen zonder instrumentale vaardigheden muziek te laten maken. Musidesk verstrekt daar muziekstukken voor.

Dit project is een initiatief van Cultuur Oost, Kindermuziekweek, Méér Muziek in de Klas en andere (Gelderse) samenwerkingspartners. Kindermuziekweek vraagt muziekaanbieders om voor dit project kosteloos liedjes te verstrekken.

Dat repertoire vind je hieronder. Het zijn liedjes van 123ZING, Musidesk en van EigenwijsNext. Ze bevatten partijen voor kinderen die nog geen instrument kunnen spelen en kinderen die muzikaal al wat verder zijn. Iedereen kan dus meedoen!

Repertoire Doe Maar Mee Band

  • Kindermuziekweeklied 2024

  • Kapa Kapa

  • Takaro

  • Machines

  • Game on

  • Kindermuziekweeklied 2023

  • Dream Dance

  • Jeugdrepertoire

Meer inspiratie

Ben je op zoek naar meer inspiratie? In de Musidesk catalogus vind je al ons jeugdrepertoire.

Meer weten?

We helpen je graag

  • Petra

  • Adrienne

06-536 823 62
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer …De Doe Maar Mee Band