Skip to main content

A (8) bit of Mozach

Met veel enthousiasme presenteren wij de compositie            A (8) bit of Mozach! Een compositie van Ruben Maathuis, speciaal voor jeugdorkesten. Dit stuk combineert de tijdloze muziek van Mozart en Bach met een speelse retro twist: het karakteristieke 8-bit (synthesizer) geluid dat je kent uit videogames van vroeger.  

Een 8-bit backingtrack ondersteunt het orkest tijdens het spelen. Dat zorgt voor een nieuwe, leuke en uitdagende manier van muziek maken. 

Waarom dit stuk bijzonder is: 

  • Volle klank: De backingtrack voegt een extra laag toe, waardoor je orkest nog krachtiger klinkt. 
  • Verrassende twist: Het 8-bit element geeft een frisse, moderne sfeer die jonge muzikanten aanspreekt. 
  • Ritme en focus: Het spelen met een track helpt muzikanten om ritmisch sterker te worden en beter te luisteren naar wat er nog meer gebeurt in de muziek. 
  • Samen spelen: Muzikanten leren niet alleen om naar de dirigent te kijken, maar ook om muzikaal naar elkaar te luisteren. Een waardevolle les voor elke repetitie en uitvoering.  

Inclusief boomwhackers-partij 

Voor jonge of beginnende muzikanten is er een speciale boomwhacker-partij beschikbaar. Dat verhoogt het plezier en de betrokkenheid voor iedereen, want zo kunnen ook kinderen met geen of weinig muzikale ervaring gezellig meespelen. 
 
Geef je jeugdorkest een unieke ervaring met dit moderne, speelse en educatieve stuk!

Beluister A (8) bit of Mozach

Download de partijen

Backingtrack!

Backingtrack ontvangen?

De backingtrack is beschikbaar in verschillende tempo's (100 / 115 / 130 BPM).  Wil jij aan de slag met de compositie en de backingtrack ontvangen? Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Backingtrack tips!

Spelen met een backingtrack, zo doe je dat:

Het gebruik van een backingtrack bij (jeugd)orkesten heeft voordelen, maar kan ook best uitdagend zijn. Houd onze meespeeltips in gedachten, zodat het spelen met een backingtrack een feestje wordt! 

Strakke timing en structuur 

Een backingtrack zorgt voor een vast tempo en een duidelijke structuur. Het is daarvoor belangrijk dat de dirigent helder communiceert en de groep goed begeleidt tijdens moeilijke overgangen.  

Extra dimensie 

Backingtracks kunnen geluiden en instrumenten aan een muziekstuk toevoegen die live moeilijk te realiseren zijn. Denk aan elektronische effecten of een volledig orkest achter een klein ensemble. Dat maakt een optreden rijker en dynamischer.  

Flexibele instrumentatie 

Als het (jeugd)orkest bepaalde instrumenten mist, kan een backingtrack die onderdelen invullen. 

Aanpassingsvermogen van muzikanten 

Met een backingtrack ontwikkel je het gehoor en aanpassingsvermogen van jonge muzikanten. Ze leren hoe het is om mee te spelen op een vooraf opgenomen track. 

Geluidskwaliteit 

Als je gebruik maakt van een backingtrack, is het belangrijk na te denken over de akoestiek. Werk met goede apparatuur voor de beste geluidskwaliteit. Zo klinkt het geheel straks perfect in harmonie.  

 We hopen dat onze meespeeltips je helpen om het beste uit backingtracks te halen met jouw jeugdorkest. Samen zorgen we voor een optreden dat muzikaal uitdagend is, maar vooral barst van het speelplezier voor iedereen!